Ik help u graag!

Voor professionals

Begeleiding en advies voor professionals

Je werkt als oppasser, of als professional in de kinder- of gastouderopvang, op een school, of in een peuterspeelzaal. En je neemt je baan serieus. Dan kun je soms tegen bepaalde vragen oplopen.

Een ouder haalt zijn kind op bij het kinderdagverblijf, en het kind wil absoluut niet mee. Het maakt een scene en er ontstaat een conflict.

Als je ziet dat het niet lekker loopt tussen ouder en kind, hoe kun je hen dan het beste adviseren?

Sommige kinderen in het kinderdagverblijf spelen niet of nauwelijks.

Hoe stimuleer je kinderen om te spelen? Hoe kun je een verlegen kind het beste benaderen en enthousiasmeren om te spelen? Hoe weet je wanneer welk spelmateriaal geschikt is?

Je ziet dat sommige medewerkers moeite hebben met bepaalde situaties. Ze weten niet hoe ze om moeten gaan met een kind dat huilt als de leidster wegloopt, baby’s die niet goed slapen, of een kind dat alleen maar op schoot wil zitten.

Wil je begeleiding voor één van je medewerkers?

Heb je vragen op het gebied van spel, spelmateriaal en spelinrichting van de ruimte?

Er is een specifiek kind waar je je zorgen om maakt. Het vertoont ander gedrag dan zijn leeftijdsgenoten, het wil niet naar het kinderdag verblijf, of het komt niet van zijn plek waar het neergezet is.

Zou je graag met een andere professional praten over een kind waar het niet zo lekker mee gaat?

Ik heb de afgelopen 30 jaar veel ervaring opgebouwd met kinderen, niet alleen als ouder van drie kinderen, maar ook als professional. Ik heb in verschillende kinderdagverblijven gewerkt, en er ook zelf een opgericht. Ik geef deze waardevolle kennis en ervaring graag door.

Lees hier meer over mijn achtergrond.

Ik kan eenmalig advies geven of meermalen inhoudelijk begeleiding aanbieden aan je team of aan één van je medewerkers.  We werken de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Neem gerust contact op voor een gratis intakegesprek.

Ik help u en uw kind graag!!

Bel me gerust als u vragen heeft over uw specifieke situatie.