Ik help u graag!

Over mij

‘Kinderen hebben een innerlijke wijsheid en houden ouders en opvoeders een spiegel voor.’

Als spelagoog, opvoedkunstenaar en eigenaar van mijn praktijk Twinkelspel wil ik een bijdrage leveren aan het levensgeluk van kinderen en hun opvoeders.

De afgelopen 30 jaar hebben kinderen op verschillende manieren een belangrijke plek in mijn leven ingenomen.

Het is begonnen toen ik op mijn 23e samen met anderen een kindertheaterproductie voor kinderen maakte. Hierin werd de ongelijkheid tussen volwassene en kind uitgebeeld, en dat confronteerde mij met mijn kindertijd. Mijn eigen speeltijd en spelplezier hadden vroeger zo vaak onder druk gestaan.

Het spelen in de kindertheaterproductie en het verzorgen en volgen van spellessen haalde mijn plezier in het spelen weer terug. Ik realiseerde me hoe cruciaal spel en spelen is voor kinderen, en ook welke factoren van invloed zijn op het spelen.

De komst van mijn eigen kinderen, die nu volwassen zijn, verdiepten mijn inzichten over spelen. Ik zag hoe spel en speelgoed hen hielp zich te uiten en hen sociaal vormde. Hun vriendjes en vriendinnetjes wisten ons huis altijd te vinden. En ik zorgde er graag voor dat bij het spelen ieder kind aan bod kwam.

In mijn werk heb ik de eer gehad om ook honderden andere kinderen te mogen begeleiden en ondersteunen. Bij het AMC als orthopedagogisch medewerkster, en bij verschillende kinderdagverblijven sinds 1989 als pedagogisch adviseur en groepsleidster. Ik zag ook duidelijk bij kinderdagverblijven wat er miste, en wat er niet goed ging.

Toen ik bemerkte dat mijn eigen kind niet “happy” was op het kinderdagverblijf, ontstond bij mij dan ook de wens om een plek te creëren waar ieder kind kon zijn zoals het was. Vanuit deze wens heb ik in 1994 opvang aan huis gerealiseerd, en heb ik in 1998 het kinderdagverblijf Twinkeltje in Muiderberg opgezet. Twaalf jaar lang heb ik hier met veel plezier ouders, personeel en stagiaires begeleid in het werken met kinderen.

Met Twinkelspel volgt een nieuwe fase in mijn leven, waarin ik je met mijn kennis en ervaring van de afgelopen 30 jaar graag van dienst ben.
Dat kinderen zichzelf mogen zijn, plezier beleven in spelen, en dat jij plezier hebt in de opvoeding van je kind of het begeleiden van kinderen in je werk, dat is mijn uitdaging en passie.

Ik help u en uw kind graag!!

Bel me gerust als u vragen heeft over uw specifieke situatie.